fredag den 21. juli 2017

Olympiáda v Kórei má nové disciplíny. Ledecký však jedna šanca ubudne

Podľa návrhu Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS urobí vyradený paralelný slalom snowboardistov miesto pre big air, rovnaká disciplína akrobatických lyžiarov podporu MOV pre OH 2018 nezískala.

"Zase tak veľmi ma to rozhodnutie neprekvapilo, pretože sa o tom hovorí už niekoľko rokov a padali dokonca aj názory, že zruší oba závody, "komentovala to Ledecká prostredníctvom zastupujúci agentúry Sport Invest.S nadsádzkou dokonca hovorila o stavkovanie online tom, že keby MOV vyradil z olympijského programu aj paralelný obrovský slalom, začala by sa sústrediť na zjazdové lyžovanie, ktoré sa snowboardingom kombinuje.

"Ani jednu z tých snowboardových disciplín nepreferuji, takže ma to zase tak netrápi, v lyžovaní máme hneď päť možností, "povedala majsterka sveta, ktorá už informáciu konzultovala aj s rakúskym trénerom Richardom Pick. "Vraj má správy, že ešte bude nejaké ďalšie zasadnutie, kde sa môže všetko zvrátiť.Nemecko, Rakúsko a Rusko totiž sú proti zrušeniu, "uviedla.

Predstavenie big airu, skokanské súťaže snowboardistov, je po zaradení slope štýlu a U-rampy v Soči 2014 ďalším krokom, ktorým chce MOV pritiahnuť mladšie publikum. "Zmeny odrážajú pokračujúci vývoj programu zimných olympiád a stavia na úspechu predchádzajúcich ročníkov hier," uviedol MOV v oficiálnom vyhlásení.

Tímová súťaž zjazdárov, v ktorej preteká družstva zložená zo svojou mužov a dvoch žien v obrovskom slalome, sa doteraz konala len na majstrovstvách sveta.Rychlobruslařské preteky s hromadným štartom sa vo Svetovom pohári jazdí posledné štyri stavky online rok y a podľa Medzinárodnej korčuliarskej federácie ISU sú pre fanúšikov napínavejšie.

"To je pre nás dobrá správa, ďalšie šance pre nás," povedal tréner Petr Novák, ktorý vedie rýchlokorčuliarsku hviezdu Martinu Sáblíkovú.Tá sa v predošlej sezóne už začala hromadným štartom venovať a dokázala vyhrať aj dva preteky Svetového pohára.

Novák navyše verí, že sa mu spoločne s ďalšími trénermi podarí presvedčiť zástupcu ISU, aby upravili pravidlá pre preteky s hromadným štartom a miesto na 16 kôl sa začalo jazdiť na 30. "Budúci rok je kongres (ISU) a chceme sa dohodnúť a podať návrh na zmeny," dodal Novák.

Curling, v ktorom od návratu do programu v roku 1998 bojovali o medaily osobitne muži a ženy, chce zaviesť na OH súťaž zmiešaných párov.V nej namiesto štvorčlenných družstiev hrajú dvojčlenné tímy zložené z muža a ženy, k dispozícii majú namiesto ôsmich len šesť kameňo v.

"Nový program počíta s rekordným počtom ženských súťaží, rekordným počtom zmiešaných pretekov, rekordným počtom športovkýň a celkovým zvýšením účasti žien na zimných olympijských hrách, "uviedol MOV, podľa ktorého odporúčania by sa zimných hier mohlo zúčastniť približne 2900 športovcov v stovke pretekov.


podľa pravidiel sa môžu športy a disciplíny v olympijskom programe zmeniť tri roky pred konaním hier.

stavky

Ingen kommentarer:

Send en kommentar