torsdag den 20. juli 2017

Trest za prst v zadku: Jara na Copa América dohral a klub už ho nechce

"Vie, že keď príde ponuka, môže odísť," vyhlásil o Jarovi pre denník Bild Christian Heidel, športový riaditeľ nemeckej Mainzu, kde čoskoro tridsaťročný obranca odohral poslednú sezónu. "Toto jednoducho nebudeme tolerovať."

Čo vedenie jedenásteho tímu uplynulého bundesligového ročníka tak naštvalo? Jarův prehrešok zo stredajšieho zápasu proti Uruguaju.

Bežala 62. minúta, keď Jara začal diskutovať s Cavanim. Vymenili si pár viet, potom sa čílsky stopér k súperovi naklonil, položil mu ruku na zadok a strčil prst medzi polovičky. Jasná provokácia, ktorú by asi málokto ustál v pokoji. Cavani sa tiež okamžite po "chlipníka" ľahko zahnal, rúk zasiahol jeho tvár.A Jara sa s sekundovým oneskorením teatrálne zvalil k zemi.

"Toto simulovanie mi snáď vadilo ešte viac než to, čo urobil predtým. Podobné teatrálny pády neznášam, "zúril Heidel.

A zúril pochopiteľne tiež Cavani. Rozhodca Sandro Ricci, ktorý celý incident síce videl zblízka, ale z nesprávnej strany, mu okamžite ukázal druhú žltú kartu, takže zápas pre neho skončil. Ani protesty spoluhráčov nepomohli, jedna z najväčších hviezd tímu musela do kabín. Uruguaj potom oslabenia nezvládla: desať minút pred koncom inkasovala, prehrala 0: 1 a vypadla.

Copa América ale skončila aj pre Jari, ktorý vyfasoval trest do konca turnaja. A začala sa naň hrnúť kritika zo všetkých strán. "Pre toto absolútne neexistuje ospravedlnenie.Zvlášť, keď vezmete do úvahy, s čím sa Cavani v minulom týždni stretával, "upozornil treba tréner Argentíny Gerardo Martino na fakt, že Cavaniho otec bol v pondelok zatknutý kvôli účasti na smrteľnej dopravnej nehode.

Pridal sa aj kolumbijský kouč José Pekerman. "Všetci chceme vyhrávať a tlak na úspech je veľký. Ale spôsob, akým bojujeme, by mal byť čestný, "zdôraznil. "Futbal je šport, ktorý sleduje celý svet.A má určité pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať. "

Jara všetky zásady férového boja prekročil, za čo ho odsúdil tiež bývalý uruguajský kapitán Diego Lugano. "Až toho chlapca raz niekde stretnem, poriadne si s ním o tom porozprávam," odkázal.

Turnaj teraz bude Jara sledovať len z tribúny, kde si na neho budú fanúšikovia ukazovať a zákernosť mu určite rad ľudí pripomenie aj v budúcnosti. Navyše si musí hľadať nový klub.

Jestlipak mu za to tahle hlúposť stála…


Ingen kommentarer:

Send en kommentar